اُسیلاتور حجم (VO)

آبان 7, 1403

اُسیلاتور حجم (VO)

تعریف

اُسیلاتور حجم (VO) یک شاخص است که از دو میانگین متحرک (MA) در اطراف حجم تشکیل شده است؛ یکی سریع و دیگری کُند و آهسته. دراین میان، مقدارِ میانگین متحرکِ حجم کُند از مقدار MA حجم سریع کسر می‌شود. همچنین، اُسیلاتور مذکور، حجم را با تحلیل رابطه میان این دو میانگین متحرک، اندازه‌گیری می‌کند.

محاسبه

شاخص اُسیلاتور حجم هر دو MA حجم سریع و کُند را که به‌طور پیش‌فرض با تنظیماتِ مختلف تدوین شده‌اند، محاسبه می‌کند، به این شکل که میانگین متحرکِ حجم سریع دارای تنظیم پیش‌فرض ۱۴ است، به این معنا که برای دوره‌ای به طول ۱۴ روز یا هفته محاسبه می‌شود. از سوی دیگر، MA حجم کُند دارای نظم پیش‌فرض ۲۸ است که برای دوره‌ای به مدت ۲۸ روز یا هفته ارزیابی می‌گردد.

نکات کلیدی

شاخص VO اغلب از تحلیل حجم (Volume) برای تعیین مقادیرِ خود استفاده می‌کند. در زیر دو اصل از این اصول، عمیق‌تر بررسی می‌شود.

در ابتدا، چگونگی افزایش یا کاهش قیمت همراه با افزایش حجم و تأثیر بالقوه آن بر نمایش قدرت روند را باید تحلیل کرد. دراین حالت، توجه به این نکته بسیار مهم است که میانگین متحرکِ حجم سریع را بررسی و دنبال نماییم. اگر این میانگین بالاتر از MA حجم کُند قرار گیرد و اُسیلاتور حجم بالاتر از خط صفر رود، نتیجه ممکن است جهتِ قیمت و روندِ بازار را چه در روند صعودی و چه در روند نزولی، تأیید کند.

سپس، می‌توان چگونگی افزایش یا کاهش قیمت همراه با کاهش حجم را پی نمود که توانایی نشان‌دادنِ ضعفِ روند بالقوه را دارد. درهمین راستا، تحلیل و پیگیری میانگین متحرک حجم سریع، کلیدی است، به این شکل که اگر میانگین مذکور پایین‌تر از میانگین متحرکِ حجم کُند باشد و VO پایین‌تر از خط صفر قرار گیرد، نتیجه ممکن است به معامله‌گر هشدار دهد که جهتِ قیمت و روند کلیِ بازار ضعیف است.

نکاتی که باید به آن‌ها توجه کرد

وقتی افزایش قابل‌توجهی در قیمت وجود دارد، واگرایی‌های اُسیلاتور حجم می‌توانند رخ دهند. این واگرایی‌ها اغلب با کاهشِ حجمِ کلی همراه هستند که معامله‌گران باید به دقت از آن‌ها آگاه باشند. درهمین حال، وقتی واگرایی رخ می‌دهد، MA حجم سریع به‌طور گزارش‌شده پایین‌تر از میانگین متحرک حجم کُند است و اُسیلاتور حجم، پایین‌تر از خط صفر نشان داده می‌شود. واگرایی‌ها، به‌ویژه در مواردی مانند مورد بالا، می‌توانند به‌عنوان هشداری به معامله‌گران عمل کنند و نشان دهند که جهتِ قیمتِ فعلی دارای ضعف بوده و ممکن است که به‌زودی یک تغییرِ روند اتفاق افتد.

افزون بر این، تریدر شاهدِ نتیجه نوسانِ هیستوگرامِ در بالا و پایین خط صفر خواهد بود که به پیش‌بینی بینش‌هایی درباره روندِ قیمت کمک و تعیین می‌کند که آیا جهتِ آن قوی یا ضعیف است. مقادیرِ مثبت نیز در بالا خط صفر قرار می‌گیرند و نشان از حمایت کافی از بازار برای ادامه جهت روند فعلی دارند. از سوی دیگر، مقادیر منفی، پایین‌تر قرار می‌گیرند و نشان می‌دهند که حمایت بازار، ناکافی است که به استاتیک (ثابت) بودن قیمت اشاره دارد یا احتمالِ تغییر روند را بروز می‌دهد.

محدودیت‌ها

درهمین حال، همیشه بهترین کار آن است که کاربر از چندین شاخصِ تحلیل تکنیکال استفاده کند نه این‌که به یک شاخصِ خاص پایبند باشد. درنهایت، هیچ شاخصی نمی‌تواند ۱۰۰ درصد قابل‌عتماد باشد، بنابراین باید اطمینان حاصل کرد که پول و منافع خود را با استفاده از ابزارهای مختلف برای دستیابی به اهداف موردنظر محافظت می‌کنید.

خلاصه

اُسیلاتور حجم، یک شاخص تحلیل تکنیکال مفید است که قدرت یا ضعفِ روندِ قیمت را پیش‌بینی می‌کند. با تحلیل Volume، تریدرها می‌توانند معاملات بیشتری را مشخص کنند و ممکن است دریابند که این شاخص، درکنار دیگر شاخص‌ها و ابزارهایِ روند محور، برای استفاده در معاملات مفید است.

Leave a Comment