درس ۹ : باند بولینگر B درصد

آبان 6, 1403

باند بولینگر B درصد 

نوع اندیکاتور: مستقل- فقط نمودارهای تعاملی

باند بولینگر درصدی (BB%B) قیمت یک نماد را نسبت به باند بولینگر بالا و پائین تعیین کمیت می‌­­کند. شش سطح رابطه اصلی وجود دارد:

  • وقتی قیمت در باند بالایی باشد B% برابر است با ۱
  • وقتی قیمت در باند پائینی باشدB% برابر است با ۰
  • وقتی قیمت بالاتر از باند بالایی باشد، B% بالای ۱ است
  • وقتی قیمت زیر باند پایین باشد، B% زیر ۰ است
  • وقتی قیمت بالاتر از باند میانی ( SMA 20 روزه) باشد، B% بالای ۵۰. است
  • وقتی قیمت زیر باند میانی (SMA 20 روزه) باشد، B%  زیر ۵۰. است

نمودار نمونه

نمودار نمونه

B% را می‌توان برای شناسایی موقعیت­­‌های اشباع خرید و فروش استفاده کرد. اما لازم است بدانید چه زمانی باید به دنبال تفسیر اشباع خرید و چه زمانی در پی تفسیر اشباع فروش باشید. مانند اکثر نوسانگرهای حرکتی، بهترین راه این است که به­­‌دنبال موقعیت‌های اشباع فروش کوتاه‌مدت در زمانی که روند میان‌مدت صعودی است و موقعیت‌های اشباع خرید کوتاه‌مدت، زمانی که روند میان‌مدت نزولی است، باشید. به عبارت دیگر، به دنبال فرصت­­‌هایی در جهت روند بزرگتر باشید، مانند عقب­­‌نشینی در یک روند صعودی بزرگتر. قبل از اینکه به دنبال اشباع خرید یا فروش بگردید، روند بزرگتر را تعریف کنید.

B% رابطه بین قیمت و باند بولینگر را تعیین کمیت می‌­­کند. تفسیرهای بالای ۰.۸۰ نشان می­­‌دهد که قیمت نزدیک به باند بالایی است. تفسیرهای زیر ۰.۲۰ نشان می­­‌دهد که قیمت نزدیک به باند بالایی است. جهش‌های موج به سمت باند بالایی قدرت را نشان می­­‌دهد، اما گاهی می‌­­توان آن را به‌­­عنوان اشباع خرید تفسیر کرد. سقوط­­‌ها به سمت باند پائین، ضعف را نشان می­‌دهد، اما گاهی می‌­­­توان آن را به­­‌عنوان اشباع فروش تفسیر کرد. این موضوع بستگی زیاد به روند اساسی و سایر شاخص­­‌ها دارد. در حالی­­‌که B% می­­‌تواند به‌­­خودی خود تاحدی ارزشمند باشد اما بهترین حالت زمانی است که همراه با شاخص‌های دیگر یا تحلیل قیمت به­­‌کار رود.

محاسبه:

(باند پائینی – باند بالایی)/ (باند پائینی – قیمت) = B%

تنظیم پیش‌­­فرض برای B% مبتنی بر تنظیم پیش‌­­فرض برای باند بولینگر (۲۰,۲ ) است. باند، ۲ انحراف استاندارد را بالا و پائین میانگین متحرک ساده ۲۰ روزه تنظیم می­­‌کند که باند میانی نیز هست. قیمت اوراق بهادار، قیمت بسته­­‌شدن یا بنا بر آخرین معامله تعیین می­­‌شود.

پارامترهای پیش­­‌فرض

  • دوره زمانی (۲۰)- تعداد ستون­­‌ها یا مدت زمانی که برای محاسبه پژوهش به­­‌کار می‌رود. جان بولینگر خالق این پژوهش ابراز می­­‌کند که دوره زمانی کمتر از ۱۰ روز به‌­­نظر نمی‌­­رسد که به خوبی برای باند بولینگر کار کند. او بیان کرد که مدت زمان بهینه برای اکثر برنامه‌­­های کاربردی ۲۰ تا ۲۱ روز است.
  • پهنای (عرض) باند(۲)- نصف عرض باند برحسب مضرب انحراف معیار. به­­­‌طور معمول ۲ استفاده می‌شود. جان­­‌بولینگر پیشنهاد می‌کند اگر تعداد روزهای به‌­کاررفته برای محاسبه باندها را کاهش دهید، باید تعداد انحرافات را نیز کاهش دهید و بالعکس. برای مثال اگر دوره زمانی ۵۰ را به­­‌کار می‌گیرید ممکن است بخواهید ۲.۵ را به­‌عنوان انحراف معیار استاندارد استفاده کنید. برای یک دوره زمانی ۱۰، ممکن است بخواهید ۱.۵ یا ۱.۰ را استفاده کنید. برنامه کاربردی پیش­­‌فرض ۲.۰ را به‌کارمی‌برد.
  • – ارزش عددی اشباع خرید حد (۱)- موقعیتی که در آن خط اشباع خرید ترسیم می­­‌شود.
  • – ارزش عددی اشباع فروش (۰)- موقعیتی که در آن خط اشباع فروش ترسیم می‌­­­شود.

Leave a Comment