شاخص اُسیلاتور قیمت (PPO)

آبان 7, 1403

شاخص اُسیلاتور قیمت (PPO)

تعریف

شاخص اُسیلاتور قیمت (PPO)، یک ابزار تحلیل تکنیکال است که برای اندازه‌گیری حرکتِ قیمت مشابه با مَکدی (MACD) استفاده می‌شود. درهمین حال، مَکدی از دو میانگین متحرک (MA) با طول‌های متفاوت (که اندیکاتورهای دارای تأخیر هستند) برای شناسایی جهت و مدت روند استفاده می‌کند. سپس، MACD اختلاف مقادیر بین آن دو میانگین متحرک خط MACD و یک میانگین متحرک‌نمایی (EMA) از آن میانگین‌های متحرک (خط سیگنال) را می‌گیرد و اختلاف میان این دو خط را به‌عنوان یک هیستوگرام که بالای یک خطِ صفر مرکزی نوسان می‌کند، رسم می‌‌نماید. بنابراین، PPO دقیقاً به‌شکل مشابهی عمل می‌نماید، با این حال، همان مقادیر مَکدی را گرفته و آن‌ها را به‌صورت درصد محاسبه می‌کند که هدف از این کار، ساده و سرراست‌تر کردن مقایسه مقادیر در بازه‌های زمانی طولانی‌تر است.

محاسبات

خط PPO برابر است با {(میانگین متحرک‌نمایی ۱۲ روزه – میانگین متحرک‌نمایی ۲۶ روزه) / میانگین متحرک‌نمایی ۲۶ روزه} × ۱۰۰

خط سیگنال = EMA با دوره ۹ روزه از PPO

PPO هیستوگرام مساوی است با PPO – خط سیگنال

اصول اولیه

سه مؤلفه اصلی برای شاخص اُسیلاتور قیمت وجود دارد که برای درک کامل این اندیکاتور، باید هر یک از این اجزاء به‌درستی درک شود.

سه مؤلفه اصلی

خط PPO

  • خط PPO حاصل کسر یک EMA بلندمدت از یک EMA کوتاه‌مدت است. سپس نتیجه برحسب میانگین متحرک‌نمایی بلندمدت تقسیم شده و درنهایت در عدد ۱۰۰ ضرب می‌شود.
  • معمولاً از مقادیر ۲۶ روز برای EMA بلندمدت و ۱۲ روز برای میانگین متحرک‌نمایی کوتاه‌مدت استفاده می‌شود. با این وجود، این انتخاب برعهده‌ تریدر است.

خط سیگنال

  • خط سیگنال، یک EMA از خط PPO است که در بخش ۱ توضیح داده شد.
  • تریدر می‌تواند دوره زمانی دلخواه را برای EMA خط سیگنال برگزیند، اما ۹، رایج‌ترین دوره است.

هیستوگرام  PPO

  • با گذشت زمان، اختلاف بین خط PPO و خط سیگنال دائماً تغییر می‌کند و هیستوگرام PPO، آن اختلاف را گرفته و در یک هیستوگرام که به‌راحتی قابل‌خواندن است، ترسیم می‌کند. درهمین راستا، تفاوت میان این دو خط، حول یک خط صفر، نوسان می‌کند.
  • هنگامی‌که هیستوگرام PPO بالاتر از خط صفر است، شاخص اُسیلاتور قیمت، مثبت درنظر گرفته می‌شود و زمانی‌که پایین‌تر از خط صفر است، PPO، منفی در نظر گرفته می‌شود.

درنتیجه، تفسیر کلی PPO این است که زمانی‌که شاخص اُسیلاتور قیمت مثبت بوده و مقدار هیستوگرام درحالِ افزایش است، حرکت صعودی نیز روند رو به رشد به خود می‌گیرد و وقتی‌که PPO منفی است و مقدار هیستوگرام، کاهشی بوده، حرکت نزولی در‌حال افزایش است.

به چه نکاتی باید توجه کرد؟

شاخص اُسیلاتور قیمت معمولاً برای شناسایی سه نوع سیگنال اساسی مناسب است: تقاطع (کراس اُور) با خط سیگنال، تقاطع با خط صفر و واگرایی.

کراس اُور با خط سیگنال

تقاطع با خط سیگنال رایج‌ترین سیگنالی است که توسط PPO ایجاد می‌شود. در ابتدا باید به این نکته توجه داشت که خط سیگنال اساساً اُسیلاتور یک اندیکاتور است. برهمین اساس، خط سیگنال، میانگین متحرک خط PPO را محاسبه می‌کند. بنابراین، خط سیگنال نسبت به خط شاخص اُسیلاتور قیمت، عقب است. با این گفته، در مواقعی‌که خط PPO از بالا یا پایین خط سیگنال عبور می‌کند، این امر می‌تواند نشان‌دهنده یک حرکت بالقوه قوی باشد. همچنین، قدرتِ حرکت است که مدت‌زمان کراس اُور با خط سیگنال را تعیین می‌کند. درنتیجه، درک و توانایی تجزیه و تحلیل قدرتِ حرکت و نیز توانایی تشخیص سیگنال‌های کاذب، مهارتی است که با تجربه به دست می‌آید.

  • اولین نوع تقاطع با خط سیگنال که باید مورد بررسی قرار گیرد، تقاطع صعودی با خط سیگنال است. کراس اُور صعودی با خط سیگنال زمانی رخ می‌دهد که خط PPO از بالا خط سیگنال عبور کند.
  • دومین نوع تقاطع با خط سیگنال که باید بررسی شود، تقاطع نزولی با خط سیگنال است. تقاطع نزولی با خط سیگنال به‌هنگامی حادث می‌شود که خط شاخص اُسیلاتور قیمت از پایین خط سیگنال گذر نماید.

تقاطع با خط صفر

تقاطع با خط صفر شباهت زیادی به تقاطع با خط سیگنال دارد که به‌جای عبور از خط سیگنال، کراس اُور با خط صفر زمانی رخ می‌دهد که خط PPO از خط صفر عبور کند و یا مثبت (بالا صفر) یا منفی (پایین صفر) شود.

  • اولین نوع تقاطع با خط صفر که باید آنالیز شود، تقاطع صعودی با خط صفر است، به این صورت که تقاطع صعودی با خط صفر وقتی اتفاق می‌افتد که شاخص مذکور از بالا خط صفر عبور و از منفی به مثبت برسد.
  • دومین گونه از کراس اُور با خط صفر که باید مورد تحلیل واقع شود، تقاطع نزولی با خط صفر است. در این حالت، تقاطع نزولی با خط صفر زمانی رخ می‌دهد که خط PPO از پایین خط صفر گذر کند و از مثبت به منفی برسد.

واگرایی

واگرایی، سیگنال دیگری است که توسط اندیکاتور موردبحث ایجاد می‌شود. به‌عبارت ساده، واگرایی، زمانی است که PPO و قیمت واقعی با هم مطابقت ندارند. برای مثال، واگرایی صعودی زمانی حادث می‌شود که قیمت، کفِ پایین‌تری را ثبت، اما PPO کف بالاتری را ثبت کند. حرکت قیمت نیز می‌تواند شواهدی از روند جاری را ارائه دهد، با این وجود، تغییرات در مومنتوم، همان‌طور که توسط شاخص اُسیلاتور قیمت نشان داده می‌شود، گاهی اوقات می‌تواند قبل از یک برگشت (معکوس) قابل‌توجه رخ دهد. واگرایی نزولی، بدیهی است که برعکس واگرایی صعودی است. درهمین حین، واگرایی نزولی وقتی رخ می‌دهد که قیمت، قله بالاتری را ثبت کند، درحالی‌که PPO قله پایین‌تری را ثبت می‌کند.

خلاصه

شاخص اُسیلاتور قیمت، یک اندیکاتور بسیار ارزشمند است که درست همانند MACD، از دو اندیکاتور دارای تأخیر استفاده می‌کند و جنبه حرکت/مومنتوم را که بسیار پیش‌بینی‌کننده‌تر است، اضافه می‌کند. از طرف دیگر، ذکر این نکته مهم است که شباهت‌های بین MACD و PPO را از آن‌جهت که هر دو تقریباً یکسان هستند، مدنظر قرار داد. تنها تفاوت دو اندیکاتور ذکرشده آن است که محاسبه PPO به‌صورت درصد برگردانده می‌شود.

Leave a Comment