شاخص قدرت روند (TSI)

آبان 7, 1403

شاخص قدرت روند (TSI)

شاخص قدرت روند (TSI)، تمایل یک نماد را برای داشتن روندِ پیوسته یا بازگشت به میانگین، اندازه‌گیری می‌کند. ایده اصلی پشت TSI این است که هرچه نماد نسبت به نوسان‌های خود شتاب زیادتری داشته باشد، احتمال بیشتری دارد که از روند، پیروی کند و کمتر احتمال دارد تا به حد میانگینِ خود بازگردد.

TSI

این شاخص همچنین شتابِ قیمت را با استفاده از ضریبِ هم‌بستگی پی‌یِرسون (Pearson) که یک معیار و استاندار نرمال از رابطه خطی بین سری‌های زمانی است، تحلیل می‌کند. مضاف بر این، خروجی آن نشان‌دهنده هم‌بستگی میان قیمت‌های پایانیِ نمودار و مقادیر شاخص بار‌ها (کندل‌ها) درطولِ تعداد معینی از کندل‌ها است.

درهمین حال، شاخص کندل بارهای یک نمودار از ۰ شروع می‌شود و برای هر کندلِ متوالی، یک واحد، افزایش می‌یابد. به‌عبارت دیگر، شاخصِ بار، نمایان‌گر نقاطی بر روی یک خطِ مستقیم با شیب ۱ است. همچنین، هم‌بستگی بین این شاخص و داده‌های قیمت، معیارِ شتاب است، زیراکه نشان می‌دهد قیمت‌ها چگونه نسبت به یک روندِ خطیِ ثابت، حرکت کرده‌اند. معامله‌گران نیز می‌توانند از این شاخص برای ارزیابیِ قدرت و پایداریِ فعالیت قیمت درطول زمان استفاده کنند، به این نحو که:

  • مقدار و ارزشی نزدیک به ۱ این نکته را نشان می‌دهد که قیمت‌ها افزایش‌های نسبتاً ثابتی درطول کندل‌های متوالی داشته‌اند که نشان‌ از قدرتِ روندِ صعودی بالا دارد.
  • مقداری نزدیک به -۱ نشان می‌دهد که قیمت‌ها کاهش‌های حدوداً ثابتی در خلال کندل بار‌های پیوسته داشته‌ که قدرتِ روندِ نزولیِ بالا را نمایش می‌دهد.
  • ارزشی نزدیک به ۰ نشان‌دهنده کمبودِ قدرتِ روند است، زیرا قیمت‌ها رابطه ثابت مثبت یا منفی با شاخص کندل نداشته‌اند.

ورودی‌ها

TSI

طول

تعداد میله‌ها/کندل بارهایی که برای محاسبه شاخص قدرتِ روند استفاده می‌شود.

رنگ صعودی/نزولی

رنگ‌هایی که به‌ترتیب، روند مثبت و روندِ منفی را نشان می‌دهند.

افزون بر این، تغییر شفافیت رنگ، گرادیانی را که فضا میانِ نمودار اصلی TSI و صفر را رنگ‌آمیزی می‌کند، تحت تأثیر قرار می‌دهد: در این حال، گرادیان از صفر به‌طور کاملاً شفاف شروع و به شفافیتِ مشخص‌شده در تنظیمات ورودی در ۱ برای رنگِ صعودی و -۱ برای رنگِ نزولی، می‌رسد.

Leave a Comment