شاخص نوسان نسبی (Relative Volatility Index)

آبان 7, 1403

شاخص نوسان نسبی (Relative Volatility Index)

تعریف

شاخص نوسان نسبی (RVI) شبیه به شاخص قدرت نسبی (RSI)، اما با چند تفاوت کلیدی است. همچنین، شاخص نوسان نسبی، انحراف استاندارد قیمت‌ها را درطولِ زمان، اندازه‌گیری می‌کند، در‌حالی‌که RSI تغییرات قیمتِ مطلق را مورد ارزیابی قرار می‌دهد. افزون بر این، شاخص نوسان نسبی بر روی نمودار رسم می‌شود و مقادیر آن از ۰ تا ۱۰۰ متغیر است.

تاریخچه

شاخص نوسان نسبی برای اولین‌بار توسط «دونالد دورسی» معرفی شد.

محاسبات

شاخص نوسان نسبی بسیار شبیه به RSI محاسبه می‌شود، اگرچه به‌جای روش RSI برای تغییرِ مطلقِ قیمت، از انحراف معیار قیمت‌های بالا و پایین استفاده می‌کند.

نکات کلیدی

هنگامی‌که مقدار شاخص نوسان نسبی بالاتر از ۵۰ محاسبه شود، به این معنی است که نوسانات، صعودی است. این بدان معنا است که سیگنال خریدِ احتمالی، تأیید شده است. از طرف دیگر، این اندیکاتور زمانی‌که زیر ۵۰ محاسبه شود، نوسان، نزولی است که سیگنال فروشِ احتمالی را تأیید می‌کند. شاخص نوسان نسبی نیز مانند RSI می‌تواند برای تعیین شرایط اشباع خرید و اشباع فروش استفاده شود.

خلاصه

Relative Volatility Index، نحراف معیار قیمت‌ها را درطول زمان، اندازه‌گیری می‌کند و در نمودار با محدوده ۰ تا ۱۰۰ نمایش داده می‌شود. همچنین، اگر مقدار اندیکاتور مذکور بالاتر از ۵۰ باشد، نوسانات، صعودی است و سیگنال خرید احتمالی را تأیید می‌کند. درمقابل، زمانی‌که مقدار آن به زیر ۵۰ رسد، نوسان‌ها نزولی بوده که سیگنال فروش احتمالی را تأیید می‌نماید.

Leave a Comment