طبقه‌بندی دارایی (Asset Class)

آبان 16, 1403

طبقه‌بندی دارایی (Asset Class)

طبقه‌بندی دارایی نمایان‌گر گروهی از ابزارهای مالی با ویژگی‌های مشابه است که تحت قوانین و مقررات یکسان قرار دارند و در شرایط مختلف بازار یا اقتصادی، تمایل به رفتار مشابه دارند. این طبقه اطلاعاتی همچنین درباره نوع سرمایه‌گذاری‌هایی که صندوق قابل‌معامله در بورس (ETF) به‌روی آن‌ها تمرکز دارد، ارائه می‌دهد. در این دسته‌بندی، ۶ طبقه دارایی وجود دارد:

سهام 

در این بخش، صندوق ETF شامل اوراق بهادار سهامی است و سهام، مالکیت در یک کسب‌وکار است که با حق  و حقوقی برای شرکت در توزیع سود و معامله در یک بورس عمومی همراه است.

درآمد ثابت 

صندوق مذکور شامل اوراق بهادار با درآمد ثابت است. در این میان، درآمد ثابت به آن دسته از بدهی‌ اطلاق می‌شود که با تاریخ سررسیدِ مشخص و ارزش اسمی، منتشر شده است که شامل معاملات جای‌گذاری‌‌شده خصوصی، معاملات پرپچوآل اوراق بهادار، اوراق بهادار قابل‌تبدیل و اوراق بهادار ممتاز است.

کالاها 

این صندوق به‌طور خاص طراحی شده است تا بازده‌های موجود در بخش کالاها (کامودیتی) را دنبال کند. بخش کامودیتی شامل کالاهای فیزیکی معامله‌شده در بورس یا قراردادهایی درمورد این کالاهای فیزیکی است.

ارز 

صندوق قابل‌معامله در بورس در این قسمت به‌شکل خاص طراحی شده تا بازده‌های موجود در سرمایه‌گذاری‌های ارزی را دنبال کند. درهمین حال، ارز واسطه‌ای برای مبادله یا کانالی است که دو طرف ازطریق آن اقدام به معامله می‌کنند. همچنین، ارز، به‌عنوان واحد حساب و ذخیره ارزش عمل می‌کند که نمی‌تواند در قالب منبع دیگری مورد استفاده قرار گیرد. لازم به ذکر است که ارزهای دیجیتال نیز فعلاً به‌عنوان ارز طبقه‌بندی می‌شوند.

تخصیص دارایی 

صندوق ذکرشده به‌منظور ترکیب دارایی‌های حداقل دو مورد از طبقات دارایی که در زیر آمده، طراحی شده است: سهام، درآمد ثابت، کالاها و ارز. براین اساس، صندوق‌هایی که شامل دو یا بیشتر از این طبقات دارایی هستند، درصورتی‌که شرایط زیر را برآورده کنند، ممکن است به‌جای آن در طبقه دارایی‌های جایگزین ظاهر شوند.

جایگزین‌ها 

صندوق‌های موجود در طبقه دارایی‌های جایگزین ممکن است هر نوع دارایی‌ را در اختیار داشته باشند. درهمین حال، صندوق‌های این فضا باید از صندوق‌های تک‌طبقه‌ای ازطریق هر یک از روش‌های زیر متمایز شوند:

  • در نام و عنوان خود نشان دهند که از یک استراتژی رایج صندوق‌های پوشش ریسک مانند بازده مطلق، رویدادمحور، معاملات لانگ (خرید)/شورت (فروش)، بازار خنثی و چند استراتژی پیروی می‌کنند.
  • سرمایه‌گذاری در نوعی از دارایی‌ که دارای نمایش اقتصادی کاملاً متفاوتی نسبت به هر یک از طبقات دارایی اصلی است، مانند تفاوت نرخ بهره.
  • ارائه بازده‌هایی که مستقیماً به نوسان دارایی مرتبط است.

Leave a Comment