مقررات کریپتوکارنسی در آلمان
داشتن یک پاسخ معتبر همیشه چیز مثبتی است و پاداش گرفتن با انتقادات زیاد حکم «بستنی روی کیک» را دارد!!!
خوب، با همان حس مثبت و اطلاعات واقعی در فصل بعدی مجموعه نوشتاری «پیشرفت غیرمنتظره کریپتوکارنسی ۲۰۲۰ – مقررات کریپتوکارنسی در آلمان» پیش می رویم.
آلمان بهخاطر کیفیتش شناخته شده است، چرا که تقاضا همیشه در این کشور، چه در کالا و چه در خدمات بالاست. در سالهای گذشته، آلمان به طرز موفقیتآمیزی برچسب «سرمایه رمزارز اروپا» را بر خود زد.
دولت همچنین قصد دارد از بلاکچین در بخشهای مختلف استفاده کند که در بین کشورهای اروپایی که به طور کامل رمزارزها را با اسناد کافی تنظیم میکنند، به این کشور رتبه اول را میدهد.
دولت آلمان در برابر کریپتوکارنسی
آلمانیها از مزایای آخرین نوآوریهای فینتک به خوبی آگاه هستند و این کشور با اکثر نوآوریها و صنایع، نقشی پیشتاز در اتحادیه اروپا دارد. دولت خواستار مشارکت بیشتر جوانان و استارتآپها در پیشنهادات و مشارکت برای تقویت اقتصاد آلمان است.
علاوه بر فینتک، علاقه زیادی به بلاکچین و کریپتو از سوی طیف گستردهای از صنایع وجود دارد. آلمانیها به سمت داراییهای دیجیتال و فنآوری بلاکچین گرایش دارند. جوانان آلمانی در گروه سنی ۱۸ تا ۲۹ سال، سهم عمدهای را در میان افراد علاقهمند به سرمایهگذاری در داراییهای دیجیتال به خود اختصاص میدهند.
مقرراتی در مورد رمزارزها
آلمان بهشت رمزارز و مکانی ایدهآل برای نگهداری آن است. دلیل آن به سال ۲۰۱۳ برمیگردد، زمانی که کل دنیا تازه با اینترنت آشنا شده بود، آلمان بیتکوین را قانونی کرد و آن را «پول خصوصی» نامید.
براساس قانون بانکداری آلمان، رمزارزها «ابزارهای مالی» نامیده میشوند. هر شخص یا سازمانی که مایل به ارائه خدمات کریپتو است باید از اداره نظارت مالی فدرال (BaFIN)، مرجع نظارتی مالی آلمان، مجوز بگیرد.
در سال ۲۰۱۹، دولت لایحهای را تصویب کرد که بهطور قابل توجهی بر خدمات رمزارزها و علاقهمندان کریپتو تأثیر گذاشت. بخشنامه پنجم اتحادیه اروپا مبنی بر مبارزه با پولشویی (۵ALMD) الزامات مجوز و تعهدات ضد پولشویی را به شدت تغییر داد. این قانون از اول ژانویه ۲۰۲۰ اجرایی شد
قوانین جدید نهتنها بر ارائهدهندگان خدمات در داخل کشور، بلکه شرکتهایی که در خارج از آلمان برای مشتریان آلمانی کار میکنند نیز تأثیر میگذارد. آلمان قوانین خاص ICO را تصویب نکرده است، اما ICOها تابع مقررات موجود هستند.
در مورد ICO، برای شروع به مجوز مالی محلی نیاز دارید و سرمایه مجاز باید حداقل ۷۳۰,۰۰۰ یورو باشد.
بانکها با رمزارزها بسیار دوست هستند!
۵ALMD که از اول ژانویه ۲۰۲۰ اجرایی شد، به بانکهای آلمانی امکان فروش و ذخیره رمزارزها را داد. مشتریان بانک اکنون میتوانند خرید و فروش رمزارزها را در پلتفرم بانکی انجام دهند . بیش از ۴۰ بانک آلمانی دارای مجوز، که مایل به ارائه خدمات رمزارز به مشتریان خود هستند، به اداره نظارت مالی فدرال آلمان BaFin درخواست دادند.
بانکها همچنین مجازند رمزارزها را مانند هر دارایی توقیفشده دیگری به حراج بگذارند. محبوبیت بیتکوین بسیاری از جرائم سایبری را برانگیخته است. رمزارزهایی که از این جرایم و همچنین از خلال فعالیت غیرقانونی توقیف شدهاند، اکنون میتوانند توسط مقامات بانک به حراج گذاشته شوند.
سولاریس بانک در برلین اولین موسسه مالی بود که خدمات کریپتو را به مشتریان خود ارائه کرد. مایکل آفرمن، رئیس بانکداری کریپتو در سولاریس گفت:
ما یک سال و نیم است که به شدت با موضوع کریپتو کاستودی سروکار داریم. مقررات جدید در قانون جدید پولشویی، عملاً زمان خوبی برای شروع است. بالاخره ما موسسه تحقیقاتی نیستیم، بلکه یک بانک تجاری هستیم.»
مالیات و استخراج
مالیات بر رمزارزها
آلمان به بهشت مالیات بیتکوین مشهور است. اما چرا؟؟
در آلمان، تراکنشهای کریپتوکارنسی(رمزارز) از مالیات بر ارزش افزوده معاف است و هیچگونه مالیات بر عایدی سرمایه ندارند. خریداران برای حصول به معافیت از مالیات، ملزم به نگهداری داراییهای دیجیتال خود به مدت حداقل ۱۲ ماه هستند. اگر رمزارزها قبل از ۱۲ ماه فروخته شوند، سود حاصل از فروش، با مالیات بر درآمد تصاعدی ۴۵ درصد، مشمول مالیات میشود.
در مورد صرافیهایی که به عنوان واسطه، رمزارزها را به نام خودشان خرید و فروش میکنند، معاف از مالیات خواهند شد. اما صرافیهایی که در بازار فنی کار میکنند مستحق هیچگونه تخفیفی نخواهند بود.
استخراج (ماینینگ) رمزارز
استخراج معمولاً توان محاسباتی بالایی را میطلبد که برای هیچیک از کاربران خصوصی بودجهپسند نیست. ماینرها باید هزینه خرید تجهیزاتی را تقبل کنند که در آن نیاز به پرداخت از پیش است.
و امروزه، بیش از صرفاً استخراج، تقاضای زیادی برای مخازن استخراج یا تجهیزات استخراج (ماینینگ) وجود دارد که مخزنی از منابع توسط ماینرها هستند. اینها به دلیل قدرت محاسباتی بالا میتوانند فرآیند استخراج را در مدت زمان معقولی انجام دهند.
بدین منظور، ماینرها برای تشکیل مخازن ماینینگ، درحال پیوستن به شبکه هستند. در اینجا، شخص میتواند براساس قوانین معینی که تحت قوانین سرمایهگذاری تبیین شدهاند، در مخزن ماینینگ سرمایهگذاری کند. سرمایهگذاری شخص ثالث به ماینرها امکان میدهد تا قدرت ماینینگ خود را افزایش دهند و سرمایهگذاران نیز میتوانند از سود ماینینگ بهرهمند شوند.
در حال حاضر مالیات بر سود حاصل از ماینینگ رمزارزها، مشمول هیچگونه مالیاتی نخواهند بود زیرا خدمات آنها داوطلبانه تلقی میشود.
مجموعه ای از رویدادها
۲۰۲۰-۰۳-۰۴ : مرجع فدرال آلمان BaFin رسماً وضعیت بیتکوین و سایر کریپتوکارنسیها را به عنوان «ابزارهای مالی» تصریح کرد.
۲۰۲۰-۰۲-۲۱- سازمان نظارت مالی آلمان، BaFin دستورالعمل دیگری را با اشاره به مواضع خود در مورد رمزارزها منتشر کرد. صادرکنندگان رمزارزها ملزم به دریافت مجوز از قانونگذار هستند.
۲۰۱۹-۰۷-۲۴ : BaFin اعلام کرد از ۱ ژانویه ۲۰۲۰، مجوز برای همه مبادلهکنندگان رمزارز و تامینکنندگان کیف پول الزامی است. کسب و کارهای کریپتوکارنسی، صرفنظر از اینکه ممکن است نهادهای خارج از کشوری باشند که مشتریان آلمانی را هدف قرار دادهاند، باید قانون مبارزه با پولشویی را رعایت کنند.
۲۰۱۹-۰۵-۰۲: دولت آلمان خیلی مشتاق است که قانونگذاری و توکنسازی بلاکچین را معرفی کند. بههمین منظور آنها دستورالعملی را منتشر کردند. تمرکز اصلی بر قوانین آلمان بوده که سرمایهگذاری و امنیتی را مشخص میکند که توسط رژیم مربوطه تنظیم شده است. این رهنمون همچنین بر ویژگیهای توکنها تمرکز داشته و همچنین اثرات توکنهای جدید را بر قانونگذاری مالی آلمان تشریح کرده است. و از این رو، BaFin اولین توکن اوراق بهادار خود را تصویب کرد.
- توکن- سکههای رمزارز «توکن» نامیده میشوند
۲۰۱۷-۱۱-۱۵: سازمان نظارت مالی فدرال آلمان (BaFin) با صدور بیانیهای در مورد خطرات موجود در عرضههای اولیه سکه (ICO) به مشتریان هشدار داد. این مرجع فقدان الزامات قانونی و تعهدات شفاف ICO را مدنظر قرار داد. این موضوع میتواند منجر به بروز خطر زیادی برای مشتریان شود.
۲۰۱۷-۰۶-۱۲: دولتهای آلمان و اتریش گردهم آمدند تا تحقیق «بیتکرایم» (جرایم بیتکوین) را تامین مالی کنند که بر استفاده از ارزهای دیجیتال در جرایم سازمانیافته تمرکز داشت.
۲۰۱۶-۰۹-۲۰: دویچه بانک فدرال آلمان بیتکوین و دیگر ارزهای مجازی را تراستلس (بدون نیاز به اعتماد) نامید؛ و همچنین تردید خود را در مورد سندیت آن ابراز کرد. یکی از اعضای هیئت اجرایی در سخنرانی مجمع رسمی موسسات پولی و مالی (OMFIF) گفت: ماهیت انتقال همتا به همتای ارزهای مجازی، ارزش طبیعی ندارد.
۲۰۱۴-۰۵-۲۳: وزارت دارایی آلمان، (BMF)) سند جدیدی را منتشر کرد که در آن مالیات بر فروش بیتکوین را پیشنهاد میکرد. خردهفروشان دو بار مشمول مالیات میشوند، یک بار برای فروش کالا و دوم، زمانی که آنها به دنبال فروش بیتکوینهایی هستند که در خریدها میپذیرند.
۲۰۱۳-۱۲-۱۹: BaFin یک نمای کلی در مورد خطرات مربوط به ارز مجازی صادر میکند. همچنین نشان داد که استفاده از بیتکوین برای اهداف تجاری نیاز به مجوز دارد و در برخی شرایط میتوان آن را مجاز دانست.
۲۰۱۳-۰۸-۱۹:- وزارت دارایی آلمان میگوید که ارز مجازی پول الکترونیکی یا ارز خارجی نیست. اما همچنین روشن کرد که ارزهای مجازی از آنجا که تحت قوانین آلمان ذکر شدهاند، هنوز ابزارهای مالی بهشمار میروند. در ادامه ابراز شد که ارز مجازی میتواند به عنوان سرمایه، مشمول مالیات باشد.
۲۰۱۱-۱۲-۲۲:- اداره نظارت مالی آلمان BaFin، بیان کرد که بیتکوینها کالاهایی هستند که مشمول مالیات میشوند. آنها سپس بیان کردند که بیتکوینها از تعریف پول الکترونیکی مستثنی میشوند، زیرا به هیچ ارز قانونی مرتبط نیستند.
یادداشت نتیجهگیری
علیرغم تاثیر ۵AMLD ، قانون جدید بانکها خدمات رمزارز را دلگرمکننده ارائه میدهد. آلمان به طرز موفقیتآمیزی هم وضعیت رمزارز و هم سیستم پولی کشور را از ممانعت رمزارزها برای برتریجویی آنها متعادل کرد. در عین حال، حمایت دولتها از فنآوری بلاکچین میتواند اقتصاد را در آینده شکوفا کند.
اینجا در کشور آلمان رمزارزها با معافیت مالیاتی و شیوه پرداخت قانونی، دوستانهترین محیط را دارند. از اینرو دیدن آینده رمزارزها در این کشور با نوآوریها و مقررات جدید، جالب خواهد بود.