مقررات رمز ارزها در فیلیپین

آبان 9, 1403

مقررات رمز ارزها در فیلیپین – فضای کریپتو تحت نظارت دولت

به بخش دیگری از مجموعه مقالات‌مان درباره‌ی رمز ارزها خوش‌ آمدید، پیشرفت‌های رمز ارز – مقررات رمز ارزها در کشور فیلیپین

جمهوری فیلیپین به عنوان یکی از پویاترین اقتصادهای منطقه‌ی آسیا-اقیانوسیه شناخته می‌شود که دارای پایه‌های اقتصادی قابل ملاحظه‌ای است. بازار رمزها علی‌رغم فراز و نشیب‌های بسیار، به دلیل افزایش تقاضا و نرمشی که میان قانون‌گذاران ایجاد شده، رشد چشمگیری داشته است.

رویکرد دولت نسبت به رمز ارزها

به دلیل رویکرد مثبت بدنه‌ی نظارتی و بانک مرکزی فیلیپین، این کشور به شکل روزافزون، علاقه‌ی بیش‌تری به رمز ارزها نشان داده است. بانک مرکزی این کشور روز به روز صرافی‌های بیش‌تری را ثبت می‌کند و هم‌چنین، در پروژه‌های مختلف رمز ارزها مشارکت دارد. از سویی دیگر، بدنه‌ی نظارتی به شکل فعال دستورالعمل‌های مربوط به رمز ارزها را تکمیل می‌کند.

پس از صدور بخشنامه‌ی شماره‌ی ۹۹۴ بانک مرکزی، Bangko Sentral ng Pilipinas (BSP)، به تاریخ ۷ فوریه‌ی ۲۰۱۷، رمز ارزها به صورت رسمی در فیلیپین تحت قانون‌گذاری در آمدند.

نستور ای. اسپنیلا جونیور، رئیس بانک مرکزی فیلیپین، در یک کنوانسیون سالانه، اذعان کرد ارزهای مجازی می‌توانند ارائه‌ی خدمات مالی را، به ویژه در زمینه‌های پرداخت و حواله، متحول کنند.

وی در توضیح نتایج بررسی‌های بانک مرکزی درباره‌ی رمز ارزها گفت،

«ما در خصوص رمز ارزهایی که به صورت خصوصی صادر می‌شوند، رویکرد نظارتی اتخاذ کرده‌ایم که باعث ایجاد تعادل، آزادی، و انعطاف‌پذیری در بازار شده است. دلیل این تصمیم نیز این است که امکان ترویج نوآوری‌های مالی را در بازار فراهم کنیم و اجازه دهیم این صنعت از تمام مزایا و کارایی‌های بالقوه – البته با احتیاط – بهره‌مند شود.‌»

وی هم‌چنین اعتقاد دارد، رمز ارزها نه خوب هستند نه بد، بلکه آن‌ها خنثی هستند. و بانک مرکزی امکانات رشد را برای آن‌ها فراهم خواهد کرد – از جمله ایجاد چارچوب نظارتی لازم برای محافظت از منافع مشتریان و حفظ ثبات مالی.

مقررات مربوط به رمز ارزها

بانک مرکزی فیلیپین، کمیسیون بورس و اوراق بهادار (SEC)، و شورای مبارزه با پول‌شویی (AMLC) جزء بدنه‌ی نظارتی و مسئول مقررات رمز ارزها در این کشور هستند.

بانک مرکزی فیلیپین (BSP)

بر اساس بخشنامه‌ی صادره در فوریه‌ی ۲۰۱۷ در خصوص ارزهای مجازی، صرافی‌های ارز مجازی که خدمات تبدیل ارز فیات (پول معمول) با رمز ارزها و بالعکس را ارائه می‌دهند، باید در بانک مرکزی به ثبت برسند.

مبادلاتی با ارزش بیش از ۵۰۰،۰۰۰ پزو (php) باید از طریق چک یا واریز مستقیم سپرده به حساب انجام شوند. بانک مرکزی فیلیپین دستگاه‌های خودپرداز رمز ارز را نیز به عنوان صرافی تلقی می‌کند و قوانین یکسانی را در خصوص آن‌ها به کار می‌گیرد.

بانک مرکزی فیلیپین کنترل امور داخلی، مدیریت ریسک فناوری، محافظت از مصرف‌کننده، مدیریت کیف پول، و اقدامات مبارزه با پول‌شویی را تحت نظارت قرار می‌دهد.

 شورای مبارزه با پول‌شویی(AMLC)

شورای مبارزه با پول‌شویی فیلیپین به منظور پیشگیری از پول‌شویی و تامین مالی تروریسم، استانداردهای FATF را در دستور کار قرار داده، و قوانین و مقررات مربوط به مبارزه با پول‌شویی را پیاده‌سازی کرده است. این قانون اصولی را شرح داده است که موسسات مالی به منظور مدیریت و کاهش خطرات پول‌شویی مرتبط با رمز ارزها باید مد نظر قرار بدهند.

کمیسیون بورس و اوراق بهادار(SEC)

این کمیسیون پیش‌نویس قوانین مربوط به صرافی‌های دارایی‌های دیجیتال را منتشر کرده است که بر اساس آن‌، صرافی‌های دارایی‌های دیجیتال به صورت سازمان خودنظارتی (SRO) و طبق مفاد موجود در نظام‌نامه‌ی مقررات اوراق بهادار (SRC) تحت نظارت در می‌آیند.

این قوانین پیشنهادی شامل الزامات سرمایه‌ای، محدودیت سالانه برای خریداری دارایی‌های دیجیتال، و ممنوعیت‌های مربوط به معاملات غیرقانونی کارمندان داخل سازمان (insider trading) و دستکاری بازار می‌شوند.

کمیسیون بورس و اوراق بهادار در خصوص صرافی‌های رمز ارز بدون مجوز و وقوع کلاهبرداری در سرمایه‌گذاری‌های مربوط به رمز ارزها هشدارهای عمومی صادر می‌کند.

چارچوب نظارتی

فیلیپین به عنوان یک کشور دوستدار رمز ارزها، مجموعه‌ای از مقررات جامع را در اختیار دارد که اصطلاحا به عنوان مقررات عرضه‌ی توکن دارایی‌های دیجیتال (DATO) شناخته می‌شود. این دستورالعمل‌ها توسط سازمان دولتی منطقه‌ی اقتصادی کایاگان (CEZA) ایجاد و تایید شده‌اند تا امنیت بازار را برای مشتریان حفظ کنند.

این قوانین جدید مالکیت تمام انواع دارایی‌های کریپتو از جمله توکن‌های امنیتی یا اوراق بهادار (security tokens) و توکن‌های کاربردی (utility tokens) را شامل می‌شوند. بر اساس این چارچوب نظارتی، سرمایه‌گذاری‌ها در ارزهای دیجیتال، از لحاظ میزان سرمایه‌گذاری، به سه رده تقسیم می‌شوند:

  • رده‌ی نخست شامل سرمایه‌گذاری‌ها و دارایی‌های کم‌تر از ۵ میلیون دلار می‌شود.
  • رده‌ی دوم سرمایه‌گذاری‌های محدوده‌ی ۶ تا ۱۰ میلیون دلار را شامل می‌شود.
  • رده‌ی سوم نیز مربوط به سرمایه‌گذاری‌های بیش‌تر از ۱۰ میلیون دلار است.

مالیات و استخراج (ماینینگ)

مالیات‌ بر رمز ارزها

علی‌رغم آن‌که معاملات رمز ارزها سود هنگفتی را در بازار فیلیپین به همراه دارند، اداره‌ی درآمدهای داخلی فیلیپین (BIR) هنوز دستورالعمل‌هایی را در خصوص وضع مالیات بر تراکنش‌های رمز ارز منتشر نکرده است.

اداره‌ی درآمدهای داخلی و کمیسیون بورس و اوراق بهادار فیلیپین رمز ارزها را به عنوان «اوراق بهاداری‌» تلقی می‌کنند که تحت نظام درآمدهای داخلی ملی (NIRS)، مشمول مالیات هستند؛ بر اساس این نظام، هر گونه درآمد مربوط به افراد یا شرکت‌ها، به هر شکل، که به وسیله‌ی منابع موجود در فیلیپین کسب شده باشد، مشمول مالیات است.

استخراج یا ماینینگ رمز ارزها

استخراج رمز ارزها در فیلیپین بسیار محبوب است و استخراج ابری (Cloud mining) به عنوان یک کسب و کار در این کشور شناخته می‌شود. کمیسیون بورس و اوراق بهادار مقررات مربوط به اوراق بهادار را بر عملیات استخراج ابری اعمال کرده است؛ یعنی این قبیل فعالیت‌ها را به عنوان فعالیت‌های مربوط به «اوراق بهادار‌» تلقی می‌کند.

اپراتورهای استخراج ابری، پیش از شروع عملیات‌شان در این کشور، باید از کمیسیون بورس و اوراق بهادار مجوزهای لازم را دریافت کنند. کمیسیون بورس و اوراق بهادار یک اعلامیه‌ی رسمی منتشر کرده و به شرکت‌کنندگان در عملیات استخراج ابری هشدار داده است.

از سویی دیگر، بزرگ‌ترین بانک این کشور، یونیون بانک، تجهیزات استخراج بیت کوین را در یک کنفرانس کسب و کاری به نمایش گذاشت.

ماینر بیت کوین

 

مجموعه‌ای از رویدادها

۱۵-۰۴-۲۰۲۰: کمیسیون بورس و اوراق بهادار از وقوع یک کلاهبرداری در رمز ارزها خبر داد و در مورد طرحی به نام «بیلیون کوین‌» به سرمایه‌گذاران هشدار داد، و اعلام کرد هر فرد که به عنوان فروشنده، دلال، کارگزار یا نماینده در آن نقش داشته باشد، به ۲۱ سال زندان محکوم می‌شود.

کمیسیون بورس و اوراق بهادار

۲۱-۰۱-۲۰۲۰: صندوق بین‌المللی پول (IMF) مجموعه‌ای از کمک‌های فنی را درباره‌ی دارایی‌های رمز ارز در اختیار فیلیپین قرار داد تا این کشور به یک بازیگر مهم در عرصه‌ی رمز ارزها تبدیل شود.

 

صندوق بین المللی پول

۱۱-۰۶-۲۰۱۹: بانک مرکزی درباره‌ی رشد استفاده از رمز ارز در این کشور هشدار داد.

۰۷-۰۸-۲۰۱۸: بانک مرکزی فیلیپین در حال بررسی امکان انتشار ارز دیجیتال مخصوص این کشور و تاثیر آن بر سیستم پولی است.

۰۲-۰۸-۲۰۲۰: کمیسیون بورس اوراق بهادار فیلیپین پیش‌نویس قانونی را منتشر کرد که بر فروش توکن‌ها و ارزهای دیجیتالی حاکم است. این پیش‌نویس نقشه‌ی راهی را برای تنظیم مقررات کوین‌ها و توکن‌های منتشرشده در عرضه‌ی اولیه‌ی کوین (ICO) فراهم می‌کند.

۱۰-۰۷-۲۰۱۸: سازمان منطقه‌ی اقتصادی کایاگان (CEZA) برای نخستین صرافی رمز ارز مستقر در هنگ‌کنگ، یک مجوز موقت صادر کرد. با وجود این، این شرکت پس از مطابقت با مقررات کمیسیون اوراق بهادار می‌تواند مجوز دائمی دریافت کند.

۲۵-۰۴-۲۰۱۸: سازمان منطقه‌ی اقتصادی کایاگان (CEZA) مجوز ۱۰ شرکت مبادله‌ی رمز ارز را در این کشور صادر کرد؛ این مجوز نشان‌دهنده‌ی ورود قانونی آن‌ها به این منطقه‌ی اقتصادی است.

۰۶-۰۲-۲۰۱۷: بانک مرکزی با صدور بخشنامه‌ای به صرافی‌های ارز دیجیتال، رمز ارزها را تحت قوانین مربوط به «پول قانونی‌» کشور درآورد.

۰۶-۰۳-۲۰۱۴: بانک مرکزی یک اطلاعیه‌ی رسمی منتشر کرد، و در آن، توضیحاتی را درباره‌ی ارزهای دیجیتال و ریسک‌های خرید، نگهداری، یا معامله با ارزهای دیجیتال ارائه داد.

جمع‌بندی

جمهوری فیلیپین با ایجاد مقررات و قوانین لازم، محیط مناسبی را برای سرمایه‌گذاران و معامله‌گران فراهم کرده است. این کشور در آستانه‌ی تبدیل شدن به یک قطب رمز ارز در آسیا و کاهش وابستگی به چین است.

بنابراین، تماشای تلاش‌های این کشور جهت ایجاد محیطی مناسب برای فعالیت‌های کریپتو در روزهای پیش رو واقعا جذاب خواهد بود.

Leave a Comment