منحنی کوپوک
نوع اندیکاتور: فقط تعاملی
منحنی کوپوک (Coppock) یک اندیکاتور مومنتوم است که توسط ادوین سج کوپوک Edwin Sedge Coppock، که یک اقتصاددان آموزشدیده بود، توسعه یافته است. کوپوک Coppock در اکتبر ۱۹۶۵ این اندیکاتور را در بارونز Barron’s معرفی کرد. هدف این اندیکاتور، شناسایی فرصتهای خرید بلند مدت در S&P 500 و صنایع داو (Dow Industrials) است. این سیگنال بسیار ساده است. کوپوک از دادههای ماهانه برای شناسایی فرصتهای خرید در زمانی که شاخص از ناحیه منفی به ناحیه مثبت منتقل میشود، استفاده میکند. اگرچه کوپوک از آن برای سیگنالهای فروش استفاده نمیکند، بسیاری از تحلیلگران فنی، عبور از ناحیه مثبت به منفی را بهعنوان سیگنال فروش در نظر میگیرند.
منحنی کوپوک صرفاً یک نوسانگر مومنتوم هموارشده است. اگرچه در ابتدا برای نمودارهای ماهانه و تجزیه و تحلیل طولانیمدت طراحی شده بود، میتوان از آن در نمودارهای میانهروز، روزانه یا هفتگی استفاده کرد و تنظیمات را میتوان متناسب با سبک فرد تطبیق داد. سیگنالهای اصلی با تقاطعهای بالا و زیر خط صفر تولید میشوند. نمودارهای تهاجمی بیشتر میتوانند به دنبال واگراییهای صعودی و نزولی برای پیشبینی چنین متقاطعهایی باشند. هر چند مراقب باشید. واگراییها همیشه منجر به معکوسشدن روند نمیشوند، زیرا روند میتواند به سادگی کُند شود و در همان جهت ادامه یابد.
اندیکاتور نرخ تغییر یک نوسانگر مومنتوم است که در بالا و پایین خط صفر نوسان میکند. کوپوک از دورههای ۱۱ و ۱۴ استفاده میکرد، زیرا به گفته یک کشیش اسقفی، این دوره متوسط سوگواری، در هنگام سوگواری از دستدادن یکی از عزیزان بود. کوپوک این نظریه را مطرح کرد که دوره بهبود زیانهای بازار سهام، مشابه این بازه زمانی خواهد بود.
سپس شاخصهای نرخ تغییر با میانگین متحرک وزنی، هموارسازی شدند. همانطور که از نام آن پیداست، میانگین متحرک وزنی، وزن بیشتری را به دادههای اخیر و وزن کمتری را برای دادههای قدیمیتر وارد میکند. به عنوان مثال، یک WMA 3 دورهای اولین نقطه داده را در ۱، دومین نقطه داده را در ۲ و سومین نقطه داده را در ۳ ضرب میکند. سپس مجموع این سه عدد بر ۶ تقسیم میشود که مجموع وزنهای (۳ + ۲ + ۱)، برای ایجاد میانگین وزنی است.
با استفاده از دادههای ماهانه، این اندیکاتور سیگنالهای بسیار زیادی را راهاندازی نمیکند. یک سیگنال خرید با تقاطع را در ناحیه مثبت راهاندازی میکند، در حالی که سیگنال فروش با تقاطع را در ناحیه منفی راهاندازی میکند.
همانطور که در بالا ذکر شد، منحنی کوپوک صرفاً یک اندیکاتور مومنتوم هموارسازیشده است. اندیکاتور نرخ تغییر، حرکت را اندازهگیری میکند و آنگاه میانگین متحرک وزنی دادهها را هموار میکند. این بدان معنی است که اندیکاتور را میتوان در هر بازه زمانی استفاده کرد. دادههای میانهروز، روزانه و هفتگی را میتوان متناسب با سبک معاملاتی/سرمایهگذاری و افق زمانی فرد، مورد استفاده قرار داد.
علاوه بر چارچوبهای زمانی مختلف، پارامترها را میتوان طوری تنظیم کرد تا اندیکاتور سریعتر یا کُندتر شود. تنظیم کوتاهتر نرخ تغییر، منحنی کوپوک را حساستر و سریعتر میکند، در حالی که تنظیم طولانیتر، آن را کمتر حساس و کُندتر میکند.
محاسبه:
منحنی کوپوک= WMA 10 دورهای (RoC 14 دورهای + RoC 11 دوره ای)
WMA= میانگین متحرک وزنی
RoC= نرخ تغییر
پارامترهای پیشفرض:
- nPeriodWma: 10
- PeriodRocLong: 14
- PeriodRocShort: 11
نمودار نمونه: