اُسیلاتور مومنتوم چانده (CMO)

آبان 6, 1403

اُسیلاتور مومنتوم چانده (CMO)

تعریف

اُسیلاتور مومنتوم چانده (CMO)، یک نوسان‌گر تکنیکال برای سنجش حرکت و قدرت (مومنتوم) یک دارایی است. این اندیکاتور با محاسبه اختلاف بین مجموع سودها و مجموع زیان‌های اخیر و سپس تقسیم حاصل بر مجموع کل نوسانات قیمت در همان دوره (معمولاً ۲۰ دوره) عمل می‌کند.

تاریخچه

CMO توسط «توشار چانده» اختراع شد و برای اولین بار در سال (۱۹۹۴) در کتاب وی با نام «تریدر تکنیکال جدید» که با همکاری «استنلی کرول»، یکی از همکارانش نگاشته شد، معرفی گردید. چانده و کرول همچنین در توسعه اندیکاتور چانده کرول استاپ (CKS) با یکدیگر همکاری کردند.

محاسبات

ابتدا، مجموع بالاترین قیمت‌های بسته‌شده طی «n» دوره محاسبه می‌شود.

سپس، مجموع پایین‌ترین قیمت‌های بسته‌شده در مدت «n» دوره محاسبه می‌گردد.

در مرحله بعد، باید پایین‌ترین قیمت‌های بسته‌شده در مدت «n» دوره را از مجموع بالاترین قیمت‌های بسته‌شده طی «n» دوره، کم/تفریق کرد.

بعد از آن، مجموع پایین‌ترین قیمت‌های بسته‌شده در مدت «n» دوره به مجموع بالاترین قیمت‌های بسته‌شده طی «n» دوره، اضافه می‌شود.

درنهایت، عدد ۴ را بر ۳ تقسیم و سپس باید حاصل را در ۱۰۰ ضرب نمود.

درهمین حال، نتیجه را به روی نمودار، رسم و به معامله ادامه دهید.

نکات کلیدی

معامله‌گران در هنگام استفاده از اُسیلاتور مومنتوم چانده باید از محدوده زمانی انتخابی خود آگاه باشند، به این صورت‌ که انتخاب این دوره زمانی تأثیر زیادی بر روی سیگنال‌های دریافتی دارد. همچنین، هنگام تمرکز بر تنظیمات نمودار و اِعمال اندیکاتورها و استراتژی‌ها برای شروع معاملات، باید به خاطر داشت که تشخیص الگوهای قیمتی درمقایسه با سطوح مطلق نوسان‌گر مذکور، اغلب سیگنال‌های قابل اعتمادتری ایجاد می‌کند.

مضاف بر این، در بازارهای با روند قوی، ممکن است اندیکاتورهای اشباع خرید و اشباع فروش، کم‌اثر در نظر گرفته شوند که هنگام ارزیابی این اندیکاتورها، حتماً توجه به این نکته ضروری است و باید براساس آن انتخاب نمود.

کاربردها

اُسیلاتور مومنتوم چانده، قدرت یا مومنتوم را در روزهای صعودی و نزولی اندازه‌گیری می‌کند و توانایی روان‌سازی نتایج را ندارد، بنابراین باعث ایجاد سیگنال‌های اشباع خرید و اشباع فروش بیشتری می‌شود. این اندیکاتور همچنین بین +۱۰۰ و -۱۰۰ نوسان می‌کند، اما تا زمانی‌که اُسیلاتور بالاتر از +۵۰ نباشد، یک دارایی در محدوده اشباع خرید در نظر گرفته نمی‌شود و اگر نوسان‌گر پایین تر از -۵۰ نوسان کند، اشباع فروش نمایان می‌شود.

از طرف دیگر، استفاده از یک میانگین متحرک (مثلاً ۱۰ دوره) برای این اُسیلاتور به‌عنوان خط سیگنال، رایج است که در این حالت اگر نوسان‌گر از میانگین متحرک عبور کند، سیگنال صعودی صادر می‌گردد و به‌طور مشابه، اگر اُسیلاتور به زیر میانگین متحرک حرکت کند، نشان از سیگنال نزولی است. همچنین، می‌توان از اُسیلاتور مومنتوم چانده برای تعیین قدرتِ روند و با تجزیه و تحلیل قدرت یا ضعفِ روند فعلی بازار استفاده کرد.

خلاصه

نوسان‌گر مومنتوم چانده یک اندیکاتور تکنیکال برای سنجش مومنتوم یک دارایی است و درعین‌حال قادر به تعیین قدرت یا ضعف روند بازار است. این ابزار، یک اندیکاتور قوی برای سنجش سود و زیان کلی در بازار جاری بوده و دارای سیگنال‌هایی است که به تشخیص الگو حساس هستند.

Leave a Comment