منحنی کوپوک (Coppock Curve)

آبان 6, 1403

منحنی کوپوک (Coppock Curve)

تعریف

منحنی کوپوک (Coppock Curve)، یک اندیکاتور برای سنجش قدرت روند قیمت است که برای تشخیص کف‌های مهم در بازار سهام به‌کار گرفته و براساس میانگین متحرک (MA) محاسبه می‌شود. درهمین راستا، گفته می‌شود که اندیکاتور مذکور به‌جای معاملات درون‌روزانه (تایم‌فریم‌های ساعتی)، برای استراتژی‌های بلندمدتِ درگیر با شاخص‌ها، صندوق‌های قابل‌معامله در بورس (ETF) و سایر ابزارهای با نقدشوندگی بالا، توسعه یافته است. این اندیکاتور همچنین می‌تواند برای شناسایی روندهای اصلی بازار، تعیین جهت روند و هدایت سرمایه‌گذاریِ بلندمدت یا استراتژی‌های معاملاتی مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

تاریخچه

فرمول مورد استفاده برای منحنی کوپوک در سال (۱۹۶۲) توسط «ادوین اِس. کوپوک» در نسخه همان سال مجله بارونز (Barron’s) توسعه داده شد. اندیکاتور مذکور در ابتدا به‌عنوان یک سیگنال خرید یا فروشِ بلندمدت برای شاخص‌های اصلی معرفی شد. روش ذکرشده برای اولین‌بار به این شکل اجرا شد تا به شاخص‌ها اجازه شناسایی و هدف قرار دادن روندهای بزرگ را دهد.

نکات کلیدی

منحنی کوپوک، یک خط روند نوسانی است که هم بالاتر و هم پایین‌تر از صفر قرار می‌گیرد و دو نرخِ تغییر را در محاسبات خود لحاظ می‌کند:

۱- تغییر ۱۱ دوره‌ای

۲- تغییر ۱۴ دوره‌ای

افزون بر آن، این منحنی نرخ تغییر را برای دوره‌های معرفی‌شده، بررسی و سپس با استفاده از میانگین متحرک وزنی (WMA) ۱۰ ماهه، یک خط سیگنال را از این داده‌ها استخراج می‌کند. باید توجه داشت که هنگام استفاده از منحنی کوپوک، تریدرها، سرمایه‌گذاران و استراتژیست‌های تکنیکال می‌توانند به خط سیگنال نگاه کنند تا به آن‌ها در تجزیه و تحلیل و رسیدن به نتایج سرمایه‌گذاری خود براساس یافته‌های‌شان برای معاملات میان‌مدت/بلندمدت کمک کند.

به‌دنبال چه باید بود؟

برای درک این شاخص، کافی است تا منحنی کوپوک را بر روی یک نمودار اِعمال و سپس با تحلیل روند، تصویر کلی را بررسی نمایید تا محل قرارگیری این منحنی در بالاتر یا پایین‌تر از خط صفر را تشخیص دهید.

خلاصه

اندیکاتور منحنی کوپوک توسط یک اقتصاددان برای تحلیل روند میان‌مدت تا بلندمدت در شاخص‌ها، صندوق‌های قابل‌معامله در بورس و سایر ابزارهای با نقدشوندگی بالا ایجاد شده است. این منحنی همچنین نرخ تغییر را اندازه‌گیری و به‌دنبال ارائه یک روند واضح برای میان‌مدت و بلندمدت است.

Leave a Comment