میانگین متحرک‌نمایی (EMA)

آبان 6, 1403

میانگین متحرک‌نمایی (EMA)

تعریف

میانگین متحرک‌نمایی (EMA)، نوع خاصی از میانگین متحرک (MA) است که بر اهمیت آخرین داده‌ها و اطلاعات بازار تأکید می‌کند. این اندیکاتور همان‌طور که از نام آن پیدا است، به‌صورت تصاعدی عمل می‌کند و وزن بیشتری به قیمت‌های اخیر نسبت به قیمت‌های گذشته می‌دهد. درهمین حال، می‌توان EMA را با میانگین متحرک ساده (SMA) مقایسه و بررسی کرد.

محاسبه

فرمول محاسبه EMA در زیر نشان داده شده ‌است.

میانگین متحرک‌نمایی امروز = (ارزش امروز * (دارایی موردنظر / (۱ + تعداد روزها))) + میانگین متحرک‌نمایی دیروز * (۱ – (دارایی موردنظر / (۱ + تعداد روزها)))

EMA

تعاریف

میانگین متحرک‎نمایی = EMA

اگرچه هنگام انتخاب «ضریب تعدیل (smoothing factor)» گزینه‌های زیادی وجود دارد، اکثر معامله‌گران، عدد ۲ را انتخاب می‌کنند. این مقدار، اعتبار بیشتری به آخرین نقاط داده در دسترس می‌دهد. دراین میان، هرچه یک تریدر مقدار «ضریب تعدیل» را افزایش دهد، تأثیر داده‌های اخیر بر EMA بیشتر خواهد بود.

برای محاسبه EMA، فرمول ساده زیر را باید دنبال کرد:

میانگین متحرک‌نمایی برابر است با قیمت پایانی ضرب در ضریب تعدیل به‌علاوه EMA روز قبل، ضرب در (۱ منهای ضریب تعدیل).

میانگین متحرک‌نمایی = قیمت پایانی × ضریب تعدیل + EMA (روز قبل) × (۱ – ضریب تعدیل)

نکات کلیدی

همچون سایر میانگین‌های متحرک، EMA یک اندیکاتور تکنیکال است که براساس داده‌هایی که نشان‌دهنده واگرایی و تقاطع با میانگین‌های کلی و تاریخی است، سیگنال‌های خرید و فروش تولید می‌کند. علاوه بر این، EMA سعی می‌کند اهمیت آخرین نقاط داده را در محاسبه، تقویت کند. همچنین، استفاده همزمان از چندین طول EMA برای ارائه داده‌های عمیق‌تر و متمرکزتر رایج است. به‌عنوان مثال، با انتخاب میانگین‌های متحرک ۱۰ و ۲۰۰ روزه، یک معامله‌گر می‌تواند در مقایسه با شخصی که فقط یک طول EMA را تجزیه و تحلیل می‌کند، اطلاعات بیشتری از نتایج در معاملات بلندمدت خود به دست آورد.

از طرف دیگر، بهترین زمان استفاده از EMA، در بازارهای دارای روند است، زیراکه روندهای صعودی و نزولی را زمانی‌که بازار به‌ترتیب قوی و ضعیف است، نشان می‌دهد. یک تریدر باتجربه همچنین می‌داند که هم به خطی که EMA پیش‌بینی می‌کند و هم به نرخ تغییری که از هر کندل در حرکت به سمتِ نقطه داده بعدی حاصل می‌شود، نگاه کند. آنالیزِ صحیح این نقاط و جریان‌های داده به معامله‌گر کمک می‌کند تا زمان خرید، فروش یا تغییر سرمایه‌گذاری از نزولی به صعودی یا بالعکس را تعیین کند.

به چه نکاتی توجه کنیم؟

برخلاف میانگین‌های بلندمدت، تحلیل داده‌های میانگین متحرک‌نمایی برای بازه‌های زمانی کوتاه‌مدت، متفاوت است. دراین میان، رایج‌ترین نوع EMA در تحلیل کوتاه‌مدت، ۱۲ و ۲۶ روزه هستند. دلیل این امر آن است که از این نوع شاخص برای ایجاد اندیکاتورهای خاصی مانند «واگرایی همگرایی میانگین متحرک/مَکدی (MACD)» استفاده می‌شود. به طور مشابهی، میانگین‌های متحرک ۵۰ و ۲۰۰ روزه برای تحلیل روندهای بلندمدت کاربرد دارند.

مضاف بر این، میانگین‌های متحرک می‌توانند برای معامله‌گرانی که از تحلیل تکنیکال برای کسب سود استفاده می‌کنند بسیار مفید باشند. با این حال، مهم است که کمبودهای آن‌ها نیز درک شود، زیراکه همه EMAها تمایل به تأخیر ذاتی دارند. درنتیجه، گاهی اوقات اصلاح میانگین متحرک برای این‌که به نفع شما کار کند، دشوار بوده و اغلب اوقات، زمان ایده‌آل برای ورود یا خروج از بازار قبل از این‌که میانگین متحرک حتی تغییرات روند یا قیمت را نشان دهد، می‌گذرد.

با این وجود، EMA تلاش می‌کند این کار را برای تریدرها آسان‌تر کند. اندیکاتور مذکور، منحصربه‌فرد است زیرا تأکید بیشتری بر آخرین داده‌ها دارد. بنابراین، نوسانات قیمت و معکوس‌شدن یا تغییر روند به‌دقت رصد می‌شود و به میانگین متحرک‌نمایی اجازه می‌دهد تا سریع‌تر از سایر میانگین‌های متحرک واکنش نشان دهد.

محدودیت‌ها

اگرچه استفاده از میانگین متحرک‌نمایی در تحلیل روندهای بازار مزایای زیادی دارد، اما همچنین این موضوع که آیا استفاده از آخرین نقاط داده واقعاً بر تحلیل تکنیکال و بازار تأثیر می‌گذارد یا خیر، نامشخص است. افزون بر این، EMA برای عملکرد خود به داده‌های تاریخی به‌عنوان پایه، متّکی است و از آن‌جا که اخبار، رویدادها و سایر اطلاعات می‌توانند به‌سرعت تغییر کنند، این اندیکاتور ممکن است با وزن‌دادن بیشتر به قیمت‌های فعلی نسبت به زمانی که رویداد واقعاً رخ داده است، این اطلاعات را به اشتباه تفسیر کند.

خلاصه

میانگین متحرک‌نمایی، یک MA و اندیکاتور تکنیکالی است که آخرین داده‌ها و اطلاعات بازار را برای یک معامله‌گر منعکس و پیش‌بینی می‌کند و بر پایه‌ای از داده‌های تاریخی استوار است. این شاخص، یکی از انواع مختلف میانگین‌های متحرک است که دارای فرمولی آسان برای محاسبه است.

Leave a Comment