اندیکاتور مومنتم (حرکت/قدرت)

آبان 7, 1403

اندیکاتور مومنتم (حرکت/قدرت)

تعریف

اندیکاتور مومنتم (حرکت/قدرت) معمولاً به‌مثابه «نرخ» درنظر گرفته می‌شود و شتابِ قیمت و یا حجمِ اوراق بهادار/دارایی را اندازه‌گیری می‌کند. همچنین، از این شاخص به‌عنوان یک اندیکاتور تحلیل تکنیکال و اُسیلاتور یاد می‌شود که قادر به تعیینِ روند بازار است. درهمین حال، معامله‌گران و سرمایه‌گذاران اغلب از واژه «مومنتم» به معنای چیزی استفاده می‌کنند، درحالی‌که خود اندیکاتور، نشان‌دهنده یک مطالعه در تحلیل تکنیکال است. این توضیح در درجه اول، مفهوم شاخص را پوشش می‌دهد.

نکات کلیدی

اندیکاتور مومنتم اغلب با ابزار خط روند، جفت می‌شود تا به تریدرها و سرمایه‌گذاران در تعریفِ روند بازار کمک کند. این ابزار اساساً خطی است که از قیمت بالا به قیمت پایین یا برعکس از قیمت پایین به قیمت بالا و یا از یک دوره زمانی مشخص ترسیم می‌شود. دراین حال، اگر خط روند، صعودی باشد، به این معنی است که روند، صعودی بوده و زمانِ خوبی برای خرید سهام در نظر گرفته می‌شود. همچنین، اگر خط روند نزولی باشد، بدان معنا است که روند، نزولی بوده و زمان خوبی برای درنظر گرفتن فروشِ سهام است که به این شیوه، سرمایه‌گذاری مومنتوم گفته می‌شود که به خودی خود، یک اندیکاتورِ تکنیکال محسوب می‌شود. براین اساس، هم سرمایه‌گذاری مبتنی بر مومنتوم و هم تجارت بر پایه این اندیکاتور از این نظر پیشرفته‌تر هستند که پیش‌بینی روند قیمت‌ها سخت بوده و به‌سرعت در نوسان است و ریسک بیشتری را ممکن می‌سازد.

به‌دنبال چه باید بود؟

مومنتوم، نه تنها یک نرخ، اندیکاتور و اُسیلاتور است، بلکه می‌تواند به‌عنوان یک تکنیک معاملاتی نیز مورد بهره‌برداری قرار گیرد. درهمین راستا، اگر مشخص باشد که قیمت سهام/دارایی، شتاب گرفته یا درحالِ شتاب است، خواه در درآمد کلی و/یا سود باشد، یک تریدر مومنتوم می‌تواند درحین تجزیه و تحلیل حرکتِ سهام، موقعیت (پوزیشن) لانگ (خرید) یا شورت (فروش) در دارایی خود بگیرد. براین اساس باید امید داشت که معامله موردبحث در یک روند صعودی یا نزولی به حرکت خود ادامه دهد و به موفقیت برسد. افزون بر این، چنین استراتژی، واقعاً بر حرکت کوتاه‌مدت قیمتِ سهام متمرکز است.

همچنین، معاملات مومنتوم زمانی است که یک معامله‌گر یا سرمایه‌گذار برطبق تحلیل خود از حرکت و روندِ قیمت سهام، اقدام به خرید یا فروش می‌کند. دراین حالت، برای استفاده صحیح از یک استراتژی مبتنی بر مومنتم، تریدرها در سهام یا دارایی که روند صعودی را نشان می‌دهد، موقعیت لانگ یا در سهامی که روندِ نزولی را به خود گرفته، پوزیشن فروش می‌گیرند. درهمین‌حال، به‌جای شکل معاملاتی نرمالِ خرید در قیمت‌های پایین و درعین‌حال فروش در قیمت‌های بالا، معاملات و سرمایه‌گذاری با سرعت بالا، این ایده را تغییر می‌دهد. بنابراین، برای تجارت در چارچوب استراتژی مذکور، بهتر است، فروش در قیمت‌های پایین و حتی خرید در پایین‌ترین نقاط را در نظر داشت، یا درمقابل، در قیمت‌های بالا اقدام به خرید کرد و حتی با قیمت‌های بالاتری، سهام/دارایی را به فروش رساند. مضاف بر این، مهم است که به‌جای تمرکز بر الگوهای معکوسِ (ریورس) قیمت، به شکست‌هایِ (بریک) قیمت توجه نمود.

محدودیت‌ها

همانند اکثر استراتژی‌های معاملاتی، تجارت و سرمایه‌گذاری مومنتوم از محدودیت و ریسک مستثنی نیست و روندِ قیمت و تجزیه و تحلیلِ حرکت، هرگز صد درصد قابل اعتماد نبوده و نباید چنین درنظر گرفته شود. علاوه بر این، سرمایه‌گذاری مبتنی بر مومنتوم ازطریق سرمایه‌گذاران انجام می‌شود، بنابراین، افراد کنترل کاملی بر معاملات خود ندارند. همچنین، لازم به ذکر است که برگشت‌های غیرمنتظره (ریورس) اغلب ممکن است، غیرقابل پیش‌بینی باقی بمانند. این امر غالباً به‌دلیل تغییرات در بازار، اخبار فوری یا نگرش کلی بازارِ معامله‌گران است.

خلاصه

اندیکاتور مومنتوم، نرخ و میزانی است که برای تعیینِ شتابِ قیمت یا حجمِ یک دارایی یا اوراق بهادار استفاده می‌شود. همچنین، مومنتم می‌تواند یک اندیکاتورِ تحلیل تکنیکال و اُسیلاتور باشد که برای تعیینِ روند بازار و این‌که آیا قیمت سهام/دارایی به حرکت خود به سمت بالا/نزول ادامه می‌دهد یا خیر، کار می‌کند.

Leave a Comment