الگو نموداری کفِ دوقلو (Double Bottom)

آبان 8, 1403

الگو نموداری کفِ دوقلو (Double Bottom)

در ابتدا ذکر این نکته ضروری است که اطلاعات مربوط به اهدافِ قیمتی پیش‌بینی‌شده توسط «الگوهای نموداری اتوماتیک» توصیه‌ای برای اقدام شخصی توسط کاربر نیست و این داده‌ها را نباید به‌عنوان مشاوره در سرمایه‌گذاری به حساب آورد. درنتیجه، اطلاعات طرح‌شده فقط باید در امر آموزش و تحقیقات مورد استفاده واقع شود و مانند هر معامله‌ای، کاربر باید ابتدا به نظاره بنشیند و سپس تصمیم گیرد.

Double Bottom

الگو کف دوقلو (Double Bottom)، یک الگوی بازگشتی است که توسطِ دو کفِ قیمتیِ متوالی که در یک سطح هستند (تفاوت جزئی در مقادیر، مجاز است) و یک اوجِ واسط بین آن‌ها تشکیل می‌شود. همچنین، انتظار می‌رود که پس از آن‌که قیمت دوباره به سطحِ اولین کف رسید و سپس برگشت و از سطحِ اوجِ میانی عبور کرد، رشدِ قیمت به‌اندازه اختلاف بین کف‌ها و اوج، به‌شکل بیشتری ادامه یابد.

Double Bottom

افزون بر آن، شاخص مذکور به‌دنبال الگوها در ۶۰۰ کندل آخر، می‌گردد. درهمین راستا، این الگو شامل خطوطی است که حرکاتِ قیمتی و خطِ گردن (Neck Line) را نشان می‌دهند و خط گردن یک خط افقی است که از میانِ بالاترین حد میانی (Intermediate) رسم می‌شود. نقاط شروع و پایان هر خطِ قیمتی، به‌جز آخرین مورد (نقطه ۵)، بر روی نقاط پیوت ۵/۵ قرار دارند. همچنین، نقطه ۵ در آخرین تقاطع از خطِ قیمت با خطِ گردن قرار دارد. توجه به این نکته مهم است که درحالتِ «درحالِ پیشرفت»، شاخص به‌دنبال الگوهایی است که نه‌تنها تشکیل ‌شده‌اند، بلکه در‌حال ظهور نیز هستند. کفِ دومِ (Second Bottom) چنین الگویی نیز ممکن است در پیوت پوینت نباشد که در این صورت، خطوطِ قیمتی که آن‌را شکل می‌دهند به‌صورت خط‌چین خواهند بود.

Double Bottom

درهمین راستا، الگو، زمانی به‌صورت تشکیل‌شده درنظر گرفته می‌شود که پس از ظهورِ کفِ دوم، قیمت (بسته‌شدن/پایانی) بالاتر از خطِ گردن قرار گیرد. از سوی دیگر، خط افقی نقطه‌چین که با برچسب «هدف» پایان می‌یابد، نمایان‌گر سطحِ قیمتیِ موردانتظار پس از تکمیل الگو است. همچنین، با ظهور شمع‌های جدید، این خط به‌سمتِ راست تا آخرین کندل‌بار ادامه می‌یابد‌ تا زمانی ‌که وضعیتِ الگو از حالتِ «انتظار» به یک وضعیت دیگر تغییر کند. توضیحات برچسب نیز قیمت و وضعیت فعلی الگو را به نمایش می‌گذارد و هنگامی‌که وضعیت، تغییر می‌کند، رنگِ برچسب درکنار آن تغییر می‌یابد. درمجموع، چهار وضعیت وجود دارد:

  • انتظار: دراین حالت، قیمت به سطحِ مورد انتظار نرسیده و به زیرِ کف دوم نرفته است.
  • دست‌یافته: قیمت، به سطح مورد انتظار رسیده است.
  • ناموفق/شکست‌خورده: این حالت بدین شکل است که قیمت به سطحِ مورد انتظار نرسیده اما به زیرِ کف دوم رفته است.
  • نامشخص: در چنین وضعیتی، اندیکاتور نمی‌تواند به‌طور واضح وضعیت الگوها را تعیین کند.

از منظر دیگر، اگر اندیکاتور، دو الگویِ متقاطع را پیدا کند، به الگویی که وضعیت آن در حالتِ «انتظار» است، اولویت داده می‌شود. همچنین، اگر وضعیت الگوهایِ متقاطع «ناموفق» یا «دست‌یافته» باشد یا وضعیتِ هر دو تقاطع درحالتِ «انتظار» باشد، نمودار، الگویی را به نمایش می‌گذارد که ارزش‌های قیمتیِ کف‌ها در آن بسیار شبیه به هم و دقیق‌تر هستند و نیز الگویی که با وضعیتِ «نامشخص» است، درحالتی حذف می‌شود که با الگویی که وضعیتِ متفاوتی دارد، تداخل داشته باشد.

هشدارها

  • الگو جدید: این هشدار، هنگامی‌که یک الگو جدید در نمودار ظاهر می‌شود، فعال می‌گردد. درهمین راستا، الگویی جدید به حساب می‌آید که موقعیت اولین کف یا بالاترین حدِ میانیِ آن متفاوت باشد.
  • الگو شکل‌گرفته (Pattern Formed): این هشدار زمانی فعال می‌شود که پس از ظهور کفِ دوم، میله‌ باری که بالاتر از خطِ گردن بسته می‌شود، پدیدار شود.

تنظیمات ورودی‌

  • الگوها: این قسمت مشخص می‌کند که کدام الگو براساس وضعیتِ آن رسم خواهد شد و مقادیر ممکنِ آن شاملِ تمام مقادیر (All)، مقادیر درانتظار و دست‌یافته‌شده (Awaiting and Reached)، فقط مقادیرِ درانتظار (Only Awaiting)، آخرین مقدارِ درانتظار (Last Awaiting) می‌شود. درهمین حال، اگر آخرین مقدارِ درانتظار انتخاب شود، تنها یک الگو با وضعیتِ در انتظار، نمایش داده خواهد شد که نقطه اولِ آن در سمتِ راستِ گزینه تمامی مقادیر قرار دارد.
  • اهداف قیمت: این بخش تعیین می‌کند که کدام اهدافِ قیمتی بسته به وضعیت الگو، در نمودار، نمایش داده شوند. مقادیر ممکنِ اهداف قیمتی نیز شامل تمامِ مقادیر، مقادیر درانتظار و دست‌یافته‌شده، فقط مقادیرِ درانتظار و هیچ‌کدام (None) می‌شود.
  • ارتفاع روند (Trend Height): ارتفاعِ موردنیازِ روند قبل از الگو را نسبت به ارتفاعِ خود در الگو با این گزینه می‌توان تنظیم کرد، به نحوی‌که ارتفاع الگو به‌عنوانِ تفاوت در کفِ قیمت‌ها و بالاترین حدِ میانی درنظر گرفته می‌شود. همچنین، مقدارِ درصدی، برای این بخش موردِ استفاده واقع می‌شود.
  • کفِ دوم: گزینه پیش رو مشخص می‌کند که کدام الگوها را باتوجه به این‌که کفِ دوم از اولین کف در بالایِ بالاترین حد یا پایین‌تر از پایین‌ترین حد قرار دارد، نمایش دهد. دراین حال، اگر گزینه «هر دو» انتخاب شود، همه الگوها نیز نشان داده می‌شوند.
  • انحراف مجاز (Permissible Deviation): حداکثر تفاوت مجاز در عمق رأس را نشان می‌دهد که عمقِ کف از بالاترین حدِ میانی با مقادیر درصدی محاسبه می‌شود.
  • درحال پیشرفت: گزینه مذکور به جستجوی الگوهایِ درحالِ شکل‌گیری و ظهور می‌پردازد.

Leave a Comment