درس ۳ : ربات‌های معامله‌گر رمز ارز

آبان 8, 1403

ربات‌های معامله‌گر رمز ارز

مجموعه‌ای از نرم‌افزارها یا الگوریتم‌هایی هستند که در بازارهای مالی از طرف مشتریان به انجام معامله می‌پردازند. آن‌ها این فرایند را به صورت خودکار انجام می‌دهند؛ از این رو، کار را برای معامله‌گران بسیار آسان می‌کنند؛ با این حال، آن‌ها صد در صد بی‌عیب و نقص نیستند.

امروزه، این روش خودکار به عنوان یک فعالیت پرسابقه و قانونی شناخته می‌شود. با این‌که بیش‌تر این ربات‌ها برای بیت کوین درست شده‌اند، بسیاری از این ربات‌ها با آلتکوین‌ها نیز کار می‌کنند.

انواع مختلفی از این ربات‌ها برای کاربران مبتدی و بی‌تجربه طراحی شده‌اند، ولی لازم است کاربران بتوانند درباره‌ی انتخاب روش رباتِ مورد استفاده و استراتژی معاملاتی آن تصمیم‌گیری کنند.

کارکرد ربات‌های معاملاتی چگونه است؟

 

ربات‌های معاملاتی رمز ارز مستقیما با بازارهای مبادلات مالی ارتباط دارند و به صورت خودکار، از طرف مشتریان، به انجام ثبت سفارش و فروش می‌پردازند.

آن‌ها با مشاهده‌ی قیمت‌ها و حرکات بازار تصمیم می‌گیرند چه اقداماتی را انجام بدهند؛ هم‌چنین، آن‌ها بر اساس مجموعه‌ای از قوانین از پیش تعریف‌شده در کدهای‌شان عمل می‌کنند.

ربات‌های معاملاتی رمز ارز به طرق مختلف کار می‌کنند؛ برخی از طریق پلاگین‌های مرورگر، سرویس‌گیرنده‌ها یا کلاینت‌های OS، و سرورهای معاملاتی عمل می‌کنند و برخی دیگر نیز داخل یک نرم‌افزار مبادله‌ی رمز ارز طراحی می‌شوند. برخی از آن‌ها رایگان هستند، و برخی دیگر را می‌توان خریداری یا اجاره کرد.

 

robot

 

از لحاظ استراتژی معاملاتی، بسیار از آن‌ها از میانگین متحرک نمایی (EMA) به عنوان نقطه‌ی شروع استفاده می‌کنند. میانگین متحرک نمایی بازار را در طول یک دوره‌ی زمانی خاص ردیابی می‌کند؛ ربات‌ها به گونه‌ای برنامه‌ریزی می‌شوند که به تغییرات قیمت واکنش نشان دهند – یا وقتی قیمت رفتار خاصی را از خود نشان داد، مثلا از محدوده‌ی خاصی فراتر رفت، اقدامات مشخصی را انجام دهند.

سایر ربات‌ها بر اساس یک میانگین متحرک نمایی (EMA) اصلاح‌شده عمل می‌کنند، مثلا برخی از آن‌ها از DEMA (میانگین متحرک نمایی دوگانه) یا TEMA (میانگین متحرک نمایی سه‌گانه) استفاده می‌کنند. واکنش این ربات‌ها سریع‌تر از ربات‌های مبتنی بر میانگین متحرک نمایی معمولی است.

سایر ربات‌ها از شاخص قدرت نسبی و روش‌های تحلیل رگرسیون استفاده می‌کنند؛ این روش‌ها به خصوص برای بازارهای بی‌ثبات مناسب هستند.

برای مثال، CryptoTrader یک بازار مخصوص ربات‌ها است که در آن، افراد به ایجاد و توسعه‌ی ربات‌هایی می‌پردازند که برای تسهیل در اجرای استراتژی‌های مختلف معاملاتی کاربرد دارند؛ آن‌ها این ربات‌ها را می‌فروشند یا اجاره می‌دهند.

شرکت‌های کارگزاری و سرمایه‌گذاری معمولا به دفاتر سفارش الکترونیکی صرافی‌های رمز ارز دسترسی مستقیم دارند؛ به خصوص جامعه‌ی صرافی‌های بیت کوین که در آن، صرافی‌ها به کامپیوترهای مشتریان اجازه‌ی دسترسی مستقیم به بازار را می‌دهند.

افرادی که می‌خواهند از این فناوری استفاده کنند، باید بدانند سیستم معاملات رباتی به طور صد در صد بی‌نیاز از نظارت نیست – یعنی این طور نیست که شما دکمه‌ای را بزنید و به صندلی‌تان تکیه دهید. نخست، شما باید یک استراتژی معامله‌ی رباتی داشته باشید. دوم این‌که معامله در صرافی‌های رمز ارز به تنهایی و به طور کامل بر تحلیل تکنیکال متکی نیست. ربات‌ها نمی‌توانند شرایط و روندهای اساسی بازار را رمزگشایی کنند؛ شرایطی از قبیل شایعات و نیروهای بازار که بنیاد تغییرات قیمت هستند.

بازارسازی میان صرافی‌های مختلف

برخی از ربات‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که از آربیتراژ بین صرافی‌ها استفاده کنند. آن‌ها می‌توانند به تفاوت قیمت بین سفارش‌های موجود در صرافی‌های مختلف پی ببرند؛ و تصمیم بگیرند که مثلا رمز ارز را از کجا بخرند و به کجا بفروشند. آربیتراژ به معنی بهره بردن از تفاوت قیمت بین دو یا چند بازار به منظور کسب سود است.

در این مورد، ربات‌هایی وجود دارند که برای فعالیت در صرافی‌های مختلف بهینه‌سازی یا برنامه‌ریزی شده‌اند.

نمونه‌هایی از ربات‌های معاملاتی رمز ارز

Butter Bot امکان معامله را از طریق یک پلاگین در گوگل کروم برای مشتریان‌اش فراهم کرده است.

Haas Online یک سرور معاملاتی شخصی مبتنی بر ویندوز است. این ربات بر روی Bitfinex، Bitstamp، Bitmex، Gemini، Huobi، Kraken، Nova Exchange، OKCoin.com و بسیاری دیگر از صرافی‌ها کار می‌کند.

Crypto-PHP یک ربات معاملاتی بیت کوین است که بر روی POLONIEX و BITTREX کار می‌کند. شما فقط کافی است جفت‌ ارزها را انتخاب و گزینه‌های مربوط به معامله‌ی خودکار را تنظیم کنید.

Leave a Comment