مقررات رمز ارزها در ایالات متحده آمریکا
بیت کوین و سایر رمز ارزها دیگر پدیدهی جدیدی در بازار به حساب نمیآیند. از همان روزهای ابتدایی ظهور این فناوری، ماهیت غیرمتمرکز آنها افراد خلافکار را به سمت خود جذب کرده است. در نتیجه، بسیاری از کشورها سیستم قانونگذاریشان را در خصوص رمز ارزها تقویت میکنند. در این مقاله، به بیان چگونگی ورود مقررات رمز ارزها در سیستم قضایی کشور آمریکا میپردازیم.
مقررات کنونی برای توکنهای دیجیتال در آمریکا
ابتدا، معاملات رمز ارزها در ایالات متحده قانونی نبود. مردم این کشور هنوز در پذیرش رمز ارزها به عنوان ارز فیات یا پول معمول در آینده تردید دارند. با وجود این، استثنائاتی نیز در این کشور وجود دارند. از آنجا که مقررات هر ایالت ممکن است با ایالتهای دیگر متفاوت باشد، رویکرد قانونی ثابتی برای رمز ارزها در ایالات متحده آمریکا وجود ندارد. قوانین در آمریکا بسته به مقررات فدرال و ایالتی متفاوت هستند. در این مقاله، به بیان مقررات کنونی رمز ارزها در ایالات متحده آمریکا میپردازیم.
در آمریکا، رویکرد و رفتار مختلطی در قبال رمز ارزها در میان دولتهای فدرال و ایالتها وجود دارد. با اینکه هنوز در خصوص مزایا و فواید این فناوری شک و تردید وجود دارد، شماری از سیاستگذاران به ریسک مقررات مربوط به این ارز اذعان کردهاند – یعنی ریسکی که سرمایهگذاران به دلیل احتمال تغییر قوانین با آنها مواجه هستند. همچنین، سایر سیاستگذاران نیز قوانینی را جهت افزایش سرمایهگذاری در این فناوری تصویب کردهاند.
مقررات شبکه مقابله با جرائم مالی
شبکه مقابله با جرائم مالی یا FinCEN رمز ارزها را قانونی نمیداند. این شبکه از ۲۰۱۳ تاکنون، رمز ارزها را به عنوان جایگزینی برای ارز و وسیلهای برای انتقال پول تعریف میکند. در مقابل، سازمان خدمات درآمد داخلی آمریکا (IRS) رمز ارزها را به عنوان دارایی و اموال میشناسد و دستورالعملهای مالیاتی را برای این ارز تعیین کرده است.
مجالس قانونگذاری ایالتی
مجلس قانونگذاری ایالت وایومینگ رمز ارزها را از مالیات برای دارایی معاف کرده است. این ایالت به عنوان ایالت حامی رمز ارزها در آمریکا شناخته میشود. ایالت دیگری در آمریکا، یعنی کلرادو، لایحهای را جهت ترویج استفاده از بلاک چین برای ثبت سوابق دولتی تصویب کرده است. بسیاری دیگر از ایالتها نظیر آریزونا و جورجیا در نوامبر ۲۰۱۸، شروع به پذیرش مالیات بر مبادلات رمز ارزها و صرافیها کردهاند.
برخی از ایالتهای آمریکا نظیر نیومکزیکو و کالیفرنیا هشدارهایی را در خصوص سرمایهگذاری در رمز ارزها صادر کردهاند، و نیویورک نیز استفاده از این قبیل ارزها را محدود کرده است. بنابراین، میتوان گفت واکنشهای متفاوت و شاید متناقضی نسبت به رمز ارزها در ایالات متحده آمریکا وجود دارند.
نحوهی تدوین مالیات
سازمان خدمات درآمد داخلی آمریکا (IRS) در مارس ۲۰۱۴ اعلام کرد، این سازمان ارزهای مجازی نظیر بیت کوین یا هر گونه رمز ارز دیگر را به عنوان «دارایی» تلقی میکند، نه به عنوان ارز؛ و بر همین اساس بر آنها مالیات وضع خواهد کرد.
بر اساس اطلاعیهی IRS ۲۰۱۴-۲۱، هر فرد یا گروه فعال در حوزهی رمز ارزها باید:
۱. سوابق کامل خرید و فروش رمز ارزها را نگهداری کند.
۲. بابت هر بار خرید و فروش از طریق رمز ارزها مالیات پرداخت کند.
۳. بابت ارزش بازار هر رمز ارزِ استخراجشده مالیات بپردازد.
۴. بابت سود حاصل از فروش هر گونه رمز ارز در ازای پول نقد نیز مالیات بدهد.
استخراج یا ماینینگ رمز ارز
قانون استخراج رمز ارزها در ایالات متحده آمریکا کاملا صریح و مشخص است. همانطور که بر اساس قانون، هر فرد در کشور آمریکا میتواند صاحب یا کاربر رمز ارز باشد، آنگاه باید قادر باشد در موقعیت مکانی خود به استخراج رمز ارز نیز بپردازد. به علاوه، اگر در اختیار داشتن رمز ارز در منطقهتان غیرقانونی تلقی شود، آنگاه استخراج رمز ارز نیز ممنوع خواهد بود. در برخی از حوزههای قضایی ایالات متحده، مالکیت رمز ارز غیرقانونی است. پیتسبرگ به طور موقت استخراج رمز ارزها را ممنوع اعلام کرده بود؛ ولی در مارس ۲۰۱۹، ممنوعیت آن را لغو کرد.
صرافی و مبادلات رمز ارز
مقررات مربوط به صرافیها و مبادلات رمز ارز در آمریکا نیز وضعیت نامشخصی دارد. تنها یک سازمان نظارتی، یعنی کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC)، رمز ارزها را به عنوان اوراق بهادار میشناسد، و در مارس ۲۰۱۸ اعلام کرد، این سازمان قوانین مربوط به اوراق بهادار را برای کیفهای پول دیجیتال و صرافیها نیز به کار خواهد گرفت.
در مقابل، کمیسیون معاملاتی قراردادهای آتی کالای ایالات متحده (CFTC) رویکرد دوستانهای را در قبال معاملهگران بیت کوین اتخاذ کرده است. این کمیسیون به معاملهگران اجازه داده است به صورت عمومی معامله کنند.
مقررات در آینده
در آینده، مقررات رمز ارزها باید به گونهای تنظیم شوند که تضمینکنندهی محافظت بیشتری از مصرفکننده و حتی تسهیلکنندهی مقررات دیگر باشند. خزانهداری ایالات متحده از الزام فوری بدنهی نظارت بر رمز ارزها برای محدود کردن فعالیتهای مجرمانه خبر داد. به علاوه، در ژانویهی ۲۰۱۸، شورای نظارت بر ثبات مالی (FSOC) کارگروهی را جهت بررسی دائم رشد و تکامل بازارهای رمز ارز در ایالات متحده تشکیل داد.
رمز ارز یک مفهوم تحولآفرین است که میتواند نظام مالی جهانی را تغییر دهد. کاربران آمریکایی یا خارجی بر اساس قوانین مربوط به ایالت یا بخش محل زندگیشان باید مقداری مالیات بابت رمز ارزها پرداخت کنند. آمریکا از لحاظ تولید ناخالص داخلی اسمی، اقتصاد فوقالعاده پیشرفتهای دارد و رمز ارزها در این کشور از محبوبیت بالایی برخوردار هستند، زیرا بازار رمز ارزها فرصتهای بسیاری برای پیشرفت دارد.
بسیاری از شرکتهای بزرگ در آمریکا نظیر مایکروسافت، سابوی، یا اوراستاک شروع به پذیرش ارزهای دیجیتالی کردهاند. با وجود این، میتوان گفت برای قانونگذاری و تنظیم قوانین و مقررات مربوط به تراکنشهای مجازی در این کشور هنوز کارهای زیادی باید انجام شوند. چشمانداز واقعی و کلی رمز ارزها هنوز در بسیاری از مناطق آمریکا مورد بحث و تردید قرار دارد، ولی سرمایهگذاران سود زیادی بابت سرمایهگذاری در ارز مجازی به دست میآورند.
در تصویر زیر، وضعیت قانونگذاری در خصوص رمز ارزها در ایالتهای آمریکا نشان داده شده است:
جمعبندی
به طور خلاصه باید گفت، مقررات رمز ارزها در ایالات متحده آمریکا از مقررات موجود در بیشتر کشورهای دنیا بهتر است. همانطور که میدانید، رمز ارزها تا حدود زیادی در سراسر آمریکا پذیرفته میشوند. رمز ارزها دائما در حال پیشرفت و بهروزرسانی هستند. صنعت رمز ارزها صعود مداومی به جریان اصلی بازار و زندگی دارد؛ دیر یا زود رمز ارزها در ایالات متحده دارای مقررات و قوانینی میشوند که مدت زیادی است همگان در انتظارشان هستند.